Peki bu teknoloji nasıl çalışır?
Tüm bulut teknolojileri internet tabanlıdır. Bir bulut (farazi) santral (Bulut PBX), internet bağlantısı için IP’nize yahut telefonunuzun internetine bağlantı kurarak çalışır. Bu sebeple, bulut (farazi) santral (Bulut PBX) kullanabilmeniz için ofisinizde bir VoIP yahut diğer bir IP sistemi olması gerekmektedir.
Bulut (farazi) santralin kullanıcı arayüzü yazılımını çalıştırabilen rastgele bir cihazdan kişiselleştirilmiş bir hesap ile bulut PBX’inize erişebilirsiniz. Bu, bulut (farazi) santralinize; sistemde kullanmanız için tasdik verilmiş internet desteklenmiş bir cihazdan ulaşabilmeniz manasına gelmektedir. Genellikle bu, yalnızca söz hususu cihaza bir şifre yahut emniyet sorusu ile giriş yapmanız ile gerçekleşir. Çoklu cihazlar, bulutunuzun aniden çok ulaşım aracına sahip olmasına imkan tanıyan bir program vasıtasıyla birbiriyle haberleşme kurarlar.
Bulut (farazi) santral teknolojisinin ne gibi üstünlükleri vardır?
Tasarruf: Donanımlar için sarf yapmanıza lüzum kalmaz. Tarayıcınız (browser), akil telefonunuz yahut tabletiniz ile bulut tabanlı farazi santralinizi direkt olarak kullanabilmeniz mümkün. Geleneksel santraller aniden çok kablolama ve donanımdan oluştuğu için ilk yatırımları yüksektir fakat bulut tabanlı farazi PBX telefon sisteminde bu türlü bir vaziyet söz hususu olmaz.
Hızlı Kurulum: Sistemi kurmak için günlerce uğraşmanız ve kabloların içerisinde kaybolmanıza lüzum kalmaz. Bulut tabanlı farazi santrali anlar içerisinde kurmak mümkündür.
Veri Güvenliği & Veriye Kolay Erişim: Tüm arama detayları ve kayıtlar bulut serverına kaydedilir ve böylelikle bilgileri yitirmek gibi bir kaygı duymazsınız. Bulut (farazi) santral kullandığınızda dilediğiniz rastgele bir vakitte kayıtlarınıza ve arama kaydı geçmişinize erişebilirsiniz.
Esneklik: Bulut (farazi) santral sistemlerini uzaktan yapılandırabildiğiniz için esnektir. Değişiklikler eş vakitli, değişik lokasyonlardaki aniden çok kullanıcıya yansıtılabilir. Bu dahi faaliyetlerinizde büyük bir prodüktivite yaratır.
Sanal Santral sistemi ile uygulanan bütün aramalar VoIP (Voice Over Internet Protocol) teknolojisini kullanır. Bu protokolün tam karşılığı internet üstünden ses protokolüdür. Arama uygulamak ve alabilmek için gereksinim duyduğunuz tek şey bir internet bağlantısıdır.
Hizmet sağlayıcı firma (Örneğin Telsam Telekom) VoIP yazılımı ile ses dosyalarını dijital ses dalgalarına çevirir. Bu dalgalar internet üstünden evvela data merkezine , oradan dahi aranan şahsa ulaştırılır. Bu prosedür dijital olarak gerçekleştiğinden HD ses kalitesinde müzakere yapılabilir.
Geleneksel bir telefon sistemindeki gibi büro içerisinde dolaşan bakır telefon hatlarına gereksinim yoktur.